Premužićeva - 90 godina !

Javne ustanove Park prirode Velebit i Nacionalni park Sjeverni Velebit pozivaju Vas na proslavu obilježavanja 90-te godišnjice Premužićeve staze.

Proslavom želimo predstaviti ovo remek-djelo suhozidnog graditeljstva kojim se danas u suvremenim okolnostima, baš kao nekad, upravlja s visokom sviješću o nužnoj povezanosti čovjeka s prirodom, ali i istaknuti kulturna vrijednost Premužićeve staze s ciljem očuvanja prirode, baštine i krajolika za buduće naraštaje.

Stoga je za tu prigodu pripremljen dvodnevni program koji će se održati 13. i 14. srpnja 2023. godine. Program predviđa promociju vodiča “Premužićeva staza” autora Alana Čaplara (13. srpnja) na Baškim Oštarijama te planinarenje Premužićevom stazom od Zavižana do Alana (14. srpnja).

Za potrebe programa 14. srpnja 2023. g. bit će organiziran prijevoz autobusom iz Krasna do Zavižana (okupljanje u 8,30 h ispred Upravne zgrade NP Sjeverni Velebit), te povratak u večernjim satima s Alana u Krasno. Hodanje traje 5-6 sati (12 km), potrebna oprema: gojzerice ili tenisice za planinarenje, slojevita odjeća, voda. Broj mjesta u autobusima je ograničen te Vas molimo da se prijavite na vrijeme putem obrasca za prijavu. Prijave zaprimamo do 10. srpnja 2023. godine.

Više detalja možete vidjeti na pozivnici u prilogu. Ulazak na sva događanja je slobodan.

Veselimo se Vašem dolasku!