Turistička ponuda

Cerovačke špilje

Cerovačke špilje, smještene na južnom dijelu Parka prirode „Velebit“, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa preko 7 km istraženih kanala.

Uvala Zavratnica

Planirate li izlet od kojeg očekujete otkrivanje novih i zanimljivih destinacija svakako posjetite Zavratnicu - „značajni krajobraz“ i jednu od najljepših uvala hrvatske obale. Po svom postanku Zavratnica je potopljena bujična dolina s kanjonskim liticama visokim oko 100 m. Dužina zaljeva iznosi oko 900 m, a širina varira između 50 i 150 m. 

Poučne staze

U Parku se nalaze četiri poučne staze. Staza Kudin most vodi do najljepšeg dijela rijeke Krupe sa slapovima i sedrenim kaskadama preko kojih vodi Kudin most. Najstariji je to očuvani prijelaz preko Krupe izgrađen u suhozidu. 

Planinarenje

Planinarske staze Velebita omiljena su odredišta posjetitelja i jedan od zaštitnih znakova Parka. PP Velebit izdvojio je 14 staza, od laganih do teških, što širokom rasponu posjetitelja omogućuje neposredan doživljaj planine i okruženja. 

Alpizam/planinarenje

Kukovi Velebita cijenjena su i omiljena penjališta iskusnih penjača i alpinista. Agin kuk, Rujičin kuk i Čelina kuk otvoreni su za penjanje od travnja do studenog. Radi se o dugim penjačkim smjerovima za koje je potrebno znanje, iskustvo i dobra oprema.

Rafting vožnja i vožnja kanuom

Rafting vožnja i vožnja kanuom obavlja se isključivo na dijelu rijeke Zrmanje od mosta u središnjem dijelu naselja Kaštel Žegarski do željeznog mosta u Muškovcima. U periodima kada se dogodi toliki pad vodostaja da bi prolazak plovila direktno ugrozio ili oštetio biotop rijeke Zrmanje, a posebno procese stvaranja sedre, rafting i vožnja kanuom se obustavljaju.

Biciklizam

Dvanaest je biciklističkih staza u Parku prirode Velebit, a dio ih se može kombinirati. Sve su iznimno atraktivne jer vožnja pruža užitak doživljaja šume, planine i krških fenomena Velebita i mora. Preporučuje se prethodno biciklističko iskustvo. Najma bicikla nema i uputno je pogledati preporučeno doba godine za vožnju.

Smještaj

Cjenik