Subota, 28 Svibanj 2016

Virtualne šetnje

 

virtualne-setnje

Linkovi

Dinaridi-logo-HRV160

grifon

Brojač posjeta

168295
DanasDanas30
JučerJučer409
Ovaj tjedanOvaj tjedan2256
Ovaj mjesecOvaj mjesec11132
UkupnoUkupno168295
Cerovačke špilje
Kudin Most - most na Krupi
Pogled sa Dabarske kose prema moru
Pogled na Dabre sa dabarske kose
Zavratnica
Premužićeva staza
Dabarski kukovi - pogled sa Kize
Cerovačke špilje
1/7 
start stop bwd fwd

Na naš foto-natječaj objavljen 21. ožujka 2016.g. (a završio 15. svibnja) javila su se ukupno 42 kandidata sa oko 160 prijavljenih fotografija. Nakon što smo napravili uži izbor najboljih fotografija, izabrane smo postavili na našu facebook stranicu gdje je omogućeno široj javnosti da izabere svoje favorite. Izabrane fotografije sa najvećih brojem glasova su slijedeće:
 
 
 
1.       nagrada: Apatišan (cvijet) – autor: Ivica Jureša
 
2.       nagrada: Rascvjetani Velebit – autorica: Jelena Butković
 
3.       nagrada: Krupa u svojoj ljepoti – autorica: Marija Maras.
 
 
 
Ovim putem čestitamo pobjednicima, a svim kandidatima zahvaljujemo na trudu, te im želimo da ljubav prema Velebitu i fotografiji nastave i dalje njegovati. 
 
Također Vas sve pozivamo na izložbu navedenih fotografija koja će se održati u srijedu 25. svibnja 2016. godine u 18 h u Upravi Javne ustanove „Park prirode Velebit“ (Kaniža gospićka 4b, Gospić).
 
 
 
 
 
U četvrtak, 19. svibnja 2016. godine, Javnu ustanovu „Park prirode Velebit“ posjetili su studenti treće godine Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru. 
Doc.dr.sc. Krešimir Žganec, u sklopu kolegija Metodika nastave prirode i društva II, smatrao je korisnim omogućiti studentima da se upoznaju s načinom rada ustanova koje upravljaju zaštićenim dijelovima prirode u Republici Hrvatskoj.
Dr.sc. Ana Brkljačić, viša stručna savjetnica-biolog u Parku prirode „Velebit“, tim povodom je kroz predavanje pod naslovom „Korištenje osobitosti zaštićenih područja u odgojno-obrazovnom radu nastavnika, primjer – Park prirode Velebit“ studentima pokušala približiti mogućnosti korištenja osobitosti zaštićenih područja u njihovu budućem radu.
Nakon predavanja studenti su razgledali upravnu zgradu Parka prirode „Velebit“, suvenirnicu i trenutno postavljenu izložbu „Tragom Vile Velebita“. Riječ je o seriji grafika koje su tijekom zimskog semestra tekuće akademske godine, u sklopu kolegija Grafika, pod mentorstvom doc. dr.art. Ane Vivoda, izradili njihovi nešto mlađi kolege, studenti druge godine Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru.
 
 
 
 
S više od 40 različitih aktivnosti hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode obilježit će Dan zaštite prirode RH, Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova.
 
Više pročitajte ovdje.