Rezultati foto natječaja

Povodom 45. obljetnice proglašenja UNESCO-vog Rezervata biosfere „Planina Velebit“ Javne ustanove Park prirode Velebit, Nacionalni park Paklenica i Nacionalni park Sjeverni Velebit organizirale su foto natječaj „Čovjek i Velebit“. Cilj foto natječaja je istaknuti važnost ravnoteže između očuvanja biološke raznolikosti i razvojnih potreba lokalne zajednice.

Foto natječaj je trajao od 23. studenog do 5. prosinca i natjecatelji su se mogli prijaviti u dvije kategorije, „Prirodne vrijednosti Velebita“ te „Suživot čovjeka i Velebita“. Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika sva tri Parka izvršilo je odabir šest (6) najljepših fotografija, odnosno tri (3) po kategoriji. Izbor je bio iznimno zahtjevan jer nam je pristiglo više stotina fotografija koje su sve na svoj način posebne.

Zahvaljujemo se svim sudionicima, a posebna čestitka ide pobjednicima! Ostalima želimo da i dalje vjerno posjećuju naš Velebit, fotografiraju i uživaju u svakom trenutku provedenom na tom gorostasu, jer nas očekuje još foto natječaja!