Izložba radova – 4. Balogijada

Balogijada je nacionalna učenička manifestacija u okviru koje se svake godine, počevši od 2019., raspisuje nacionalni krasnoslovno-scenski i likovni natječaj namijenjen učenicama i učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Tema ovogodišnje 4. Balogijade bila je Veseli zemljopis, pri čemu su učenici interpretirali Balogove pjesme iz navedene zbirke i/ili stvarali likovne radove na temelju motiva iz odabranih pjesama, a stručna su povjerenstva odabrala najbolje krasnoslovno-scenske izvedbe odnosno likovne radove.

Na raspisane natječaje 4. Balogijade pristigle su izvedbe odnosno radovi nešto više od 1100 učenika iz 160 hrvatskih osnovnih škola! Oba su natječaja (i krasnoslovno-scenski i likovni) podijeljena na kategoriju od 1. do 4. razreda i kategoriju od 5. do 8. razreda. U krasnoslovno-scenskom natječaju, sukladno propozicijama natječaja, nagrađeno je 10 učenika u kategoriji od 1. do 4. razreda i 10 učenika u kategoriji od 5. do 8. razreda, a u likovnom natječaju također 10 učenika u kategoriji od 1. do 4. razreda i 10 učenika u kategoriji od 5. do 8. razreda.

U galeriji fotografija donosimo radove učenica i učenika koji su pristigli iz svih dijelova Lijepe naše. Ovim putem zahvaljujemo se organizatorima koji su nas uključili u ovu hvale vrijednu inicijativu za poticanje kreativnosti kod djece. Uživajte u ovoj virtualnoj izložbi koja će bit dostupna na našim stranicama u ljetnim mjesecima!

 

VIŠI RAZREDI


 

NIŽI RAZREDI