Turistička ponuda Izletišta Cerovačke špilje
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • color1 color
  • color2 color
  • color3 color

Cerovačke špilje

Cerovačke špilje

Cerovačke špilje , smještene na južnom dijelu Parka prirode „Velebit“, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj. Kompleks čine 3 špilje (Donja, Srednja i Gornja) sa ukupno 4 km istraženih kanala. Za turistički posjet uređeno je prvih 700 m Donje i Gornje špilje.

Ove špilje su iznimno bogate nalazima iz davne prošlosti. Osim velike količine arheoloških ostataka također su jedno od većih nalazišta špiljskog medvjeda u Hrvatskoj. Tako ovdje možete i danas vidjeti tragove „brušenja“ medvjeda na stijenama nastale njihovim kretanjem uz stjenke špilja.

Voda svojim konstantnim kapanjem nastavlja tisućama godina star proces gradnje siga. Zato je iznimno važno da se stupajući špiljom ponašamo s poštovanjem prema istoj i ne diramo njene ukrase. Jer samo jednim nepromišljenim pokretom ruke prekinut ćemo proces koji traje desetljećima.


Cerovačke špiljeTemperatura u špiljama se kreće između 5 i 11o C stoga preporučamo topliju odjeću, pokrivalo za glavu i udobne cipele.

Cerovačke špilje se trenutno nalaze pod koncesijom, te molimo da se za sve dodatne informacije, upite za rezervacije i sl. obratite na slijedeće kontakte: RIVA d.o.o.: phone 023/689-920, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; www.yurf.net

 

 

Kako doći:

Cerovačke špilje se nalaze 4 km od Gračaca na cesti prema Kninu. Ukoliko se dolazi auto-cestom, potrebno je sići kod izlaza za Sveti Rok. Od Svetog Roka do Gračaca ima 25 km. 

 

Virtualne šetnje

image

Statistike

Članova : 9
Sadržaj : 142
Web Linkovi : 6
Posjete Sadržajima : 680840

Linkovi

Dinaridi-logo-HRV160

grifon