Ponedjeljak, 24 Listopad 2016

Virtualne šetnje

 

virtualne-setnje

Linkovi

Dinaridi-logo-HRV160

grifon

Brojač posjeta

190068
DanasDanas364
JučerJučer430
Ovaj tjedanOvaj tjedan364
Ovaj mjesecOvaj mjesec7607
UkupnoUkupno190068
Cerovačke špilje
Kudin Most - most na Krupi
Pogled sa Dabarske kose prema moru
Pogled na Dabre sa dabarske kose
Zavratnica
Premužićeva staza
Dabarski kukovi - pogled sa Kize
Cerovačke špilje
1/7 
start stop bwd fwd
Javna ustanova „Park prirode Velebit“ ove godine obilježava dvije značajne obljetnice: 35 godina od proglašenja Velebita parkom prirode i 55 godina od proglašenja Cerovačkih špilja geomorfološkim spomenikom prirode.  Vezano uz ove obljetnice planiramo niz različitih aktivnosti tijekom cijele godine. Tako će posjetitelji tijekom prvosvibanjskog vikenda, od 29. travnja do 01. svibnja, moći posjetiti Cerovačke špilje uz 50%-tni popust na ulaznice. Ovim putem se priključujemo i obilježavanju manifestacije „Proljeće na Zrmanji“ o kojoj više informacija možete pronaći na slijedećem linku: www.riva-rafting-centar.hr
 

Povodom Dana planeta Zemlje i Festivala znanosti, Javna ustanova „Park prirode Velebit“ i Odjel za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru, pozivaju Vas na otvorenje izložbe studentskih grafika „Tragom Vile Velebita“. Otvorenje izložbe biti će 22. travnja 2016. godine u 12,00 sati u Upravnoj zgradi Parka prirode „Velebit“.

Proteklog vikenda 16. travna 2016. godine Javna ustanova „Park prirode Velebit“ je odradila redovno periodičko čišćenje i održavanje Premužićeve staze na dionici od 5 kilometara od lokaliteta Stupačinovo na Baškim Oštarijama do odvojka za Bačić kosu. Akcija je odrađena u suradnji sa djelatnicima tvrtke DPD Croatia d.o.o iz Zagreba, a u uz koordinaciju i logističku potporu agencije E-dizajn iz Zagreba. Oko 120 volontera djelatnika tvrtke DPD Croatia d.o.o. je marljivo i uz veliki elan po sunčanom danu odradilo čišćenje zaostalih grana iz zimskog perioda te uklanjalo kamenje sa staze koje je u tijekom zime palo na stazu. Nakon odrađenog terenskog dijela uslijedio je ručak i druženje na Baškim Oštarijama uz domaće specijalitete. Ovo je još jedan primjer da je  zaštita prirode usko povezana sa širom zajednicom, te zajedničkim angažmanom pridonosimo očuvanju tradicijske, kulture i prirodne baštine planine Velebit.
 
 
 
 
 
 
 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite šuma (21. ožujka 2016.g.), Javna ustanova “Park prirode Velebit” raspisuje foto natječaj pod nazivom „Velebit – planina inspiracije“.
 
Cilj natječaja je potaknuti sve zaljubljenike u ovu mitsku planinu da nam pošalju fotografije zanimljivih velebitskih motiva (pejzaži, biljni i životinjski svijet, kulturna baština, geologija). Svi motivi moraju biti snimljeni isključivo na području Parka prirode „Velebit“.
 
Trajanje natječaja: od 21. ožujka do 15. svibnja 2016. godine.
 
Prosudbeno povjerenstvo će odrediti tri najuspješnije fotografije čiji autori će biti nagrađeni novčanim nagradama.
 
Nagrade:
Prvo mjesto: 1.000,00 kn
Drugo mjesto: 500,00 kn
Treće mjesto:  500,00 kn.
 
Povjerenstvo će također izvršiti izbor fotografija za izložbu koja će biti postavljena krajem svibnja, povodom Dana Parka kada će uslijediti i dodjela nagrada dobitnicima. Dvanaest atraktivnih fotografija biti će uvršteno u kalendar Parka za 2017. godinu.
 
Uvjeti natječaja:
 
Pravo sudjelovanja imaju svi ljubitelji fotografije (fizičke osobe).
Autori mogu na natječaj prijaviti do četiri (4) fotografije.
Fotografije moraju biti u digitalnom obliku na CD-u u JPG ili TIFF formatu,  minimalnih dimenzija 3500 x 2300 pixela.
Fotografije smiju biti obrađene u programima za uređivanje fotografije, ali do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
Fotografije ne smiju imati potpise, natpise, oznake, vodene žigove ili druga obilježja.
Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Parka prirode „Velebit“, a svaki autor/ica je odgovoran za snimljeni materijal i garantira da je fotografija snimljena na spomenutoj lokaciji.
Svojim sudjelovanjem korisnik potvrđuje da je vlasnik autorskih prava poslanih fotografija, te da time neograničeno raspolaže autorskim i drugim pravima na fotografijama.
Fotografije koje ne udovoljavaju tehničkim propozicijama neće biti prihvaćene.
Prijava na natječaj se ne naplaćuje.
Fotografije za izložbu i nagrađene autore utvrdit će prosudbeno Povjerenstvo.
 
Kako poslati fotografiju:
1. Fotografije u digitalnom obliku snimljene na CD-u, zajedno sa prijavnicom poslati poštom na adresu: JU „Park prirode Velebit“, Kaniža gospićka 4b, Za FOTO-NATJEČAJ
2. Fotografije mogu biti poslane na email, zajedno sa ispunjenom prijavnicom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  
2. Fotografija mora biti u JPG formatu; ime datoteke npr. prezime_ime_broj fotografije.jpg (anic_ana_1.jpg)
 
Prijavnicu možete preuzeti ovdje.
 
Autorska prava, korištenje fotografija i odgovornost
Natjecatelj/ica prepušta pravo reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti fotografija poslanih na natječaj Javnoj ustanovi „Park prirode Velebit“ vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem, elektroničkom, tiskovnom ili drugom mediju u svrhu promidžbe Parka prirode „Velebit“, te se za takvu potrebu odriče honorara u bilo kojem obliku i prava na potraživanje autorske naknade. U svim službenim publikacijama uz korištene fotografije bit će uvijek naznačeno ime i prezime njihovih autora.